Google’ın SEO Karnesi


2010 Mart ayında, Google kendi SEO Karnesini (SEO Report Card) ücretsiz indirme imkanı sundu. SEO Karnesi, Google’ın 100 civarındaki kendi ürünü hakkında dürüstçe notlandırmanın yapıldığı bir belge (Youtube, Maps, Adwords, Reader, Blogger vs. gibi hizmetleri dahil).

Bu belge Big G (Google) ‘ın kendi servisleri için nasıl SEO yaptığı konusundaki merakınızı giderirken, aynı zamanda kendi web sitenizi kontrol etmenize de yardımcı olabilir. İşlenen konular arasında arama sonucu sunumu, URL’ler, yönlendirmeler (redirects) ve site içi optimizasyon (on-page optimization) gibi başlıklar da mevcut.

Raporu inceleyen deneyimli arama profesyonelleri, Google’ın sadece %10 oranında doğru başlık etiketi (title tag) kullandığını öğrenince gülebilirler… Üstelik bu konu Google’ın iyi olmadığı tek alan değil. Google’ın iyi performans sergileyemediği başka başlıklar da var. Bu nedenle raporu okuduğunuzda Google’ın tahmin ettiğiniz gibi mükemmel bir SEO uygulayıcısı olmadığını görüp, şaşırabilirsiniz. Bu yazıda rapordaki başlıklardan sadece birine yer vereceğim, raporun tamamını okumanız sizin için faydalı olabilir.

Açıklama Meta Etİketİ Kullanımı

 

Google’ın kendi SEO karnesinden alıntı yaptığımız yukarıdaki bölümde de gördüğünüz gibi, Google kendi servisleri için sadece %33 oranında doğru açıklama meta etiketi (description meta tag) kullanıyor.

Daha fazla ilginç sonuç için Google’ın SEO Karnesini buradan indirebilirsiniz.

Leave a comment